Şırnakta kan bağış kampanyası

Şırnakta kan bağış kampanyası -Güney Anadolu Diyarbakır Kızılay Bölge Merkezi ve Şırnak Devlet Hastanesince düzenlenen kampanyaya il protokolü de destek verdi


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta düzenlenen kan bağışı kampanyasına il protokolü de destek verdi.
     Güney Anadolu Diyarbakır Kızılay Bölge Merkezi ve Şırnak Devlet Hastanesince, Bir ünite kan üç hayat kurtarır sloganıyla Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda başlatılan kampanyaya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Kamu Hastanesi Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Devlet Hastanesi Başhekimi Berkay Kılıç ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar kan bağışında bulunarak destek verdiler.
     Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, her yıl sistematik olarak kan verdiğini, ihtiyaç duyulan kanın temini için sık sık kan bağışında bulunulması gerektiğini söyledi.
     Kan vermek için en uygun mevsimlerin ilkbahar ve sonbahar olduğunu ifade eden Akmaz, Bölgemizde ve ülkemizde her zaman kan ihtiyacı söz konusu oluyor. Bu aynı zamanda hayırlı ve güzel bir aktivite. İnsanların bu noktada bilinçlenmesi, ihtiyacı olana insanlara kan bağışında bulunması için bu kampanyayı destekliyorum dedi.
     Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, bir insana fayda sunabileceğini bilerek bu doğrultuda bir eylem içerisinde olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tokur ise, düzenlenen kampanyaya yoğun bir katılımın söz konusu olduğunu anlatarak, kan ve kan ürünlerinin medikal anlamda üretilemeyen ürünler olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Cafer Balık -Şaban Yılmaz / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta kan bağış kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER