Şırnakta KEP projesi çalışmaları

Şırnakta KEP projesi çalışmaları


ŞIRNAK (A.A) - Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması (KEP) projesi çalıştayı yapıldı.
     Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen Kep Projesi 1. Çalıştayında konuşan Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Kep projesinin milli eğitim bakanlığı tarafından bu güne kadar yürütülen en önemli üç projenden biri olduğunu söyledi.
     KEP projesinin sosyolojik anlamda dezavantajlı olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 16 ilde yürütülen bir proje olduğuna değinen Baz, şöyle dedi:
     Bizim toplumumuzda bir söz vardır. Yuvayı dişi kuş yapar diye. Özellikle kız çocuklarını okulla kazandırılması ile ilgili burada çocukların okula gidememesinin üç tane boyutu vardır. Bir okulla hiç gitmeyen var. İkincisi okula gidip terk edenler var. Üçüncüsü de okula gidip de devamsızlık yapanlar var. Biz bununla ilgili 66 sayfa uzun bir çalışma yaptık. Konu ile ilgili vali, vali yardımcı ve 7-8 din görevlisi ile velilerle görüştük. Ardından lise ve ilköğretimden yaklaşık 80 öğrenciyle tek tek görüştük. Bunların düşüncelerini raporlaştırıp bakanlığa sunduk. Ekiplerimiz mayıs ayı sonuna kadar çalışmaları öğrenciler ve veliler başta olmak üzer değişik aktiviteler ile gerçekleştirecekler. Şırnakın geleceğinin gençlerde olduğunu düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Cafer Balık/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Şırnakta KEP projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER