Şırnaklı gençler Çırav Dağında piknik yaptı

Şırnaklı gençler Çırav Dağında piknik yaptı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta bir grup genç, daha önce sık sık çatışmaların yaşandığı Çırav Dağı eteklerinde piknik yaptı. Gençler bin 500 fidan dikimi gerçekleştirdi.
     Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği, kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çırav Dağında üyelerine yönelik olarak piknik düzenledi.
     Dernek Başkanı Hatice Atan, yaptığı açıklamada, önemli bir süreçten geçtiklerini, bu sürecin mutluluğunu daha önce sürekli çatışmaların yaşandığı Çırav Dağına fidan dikip piknik yaparak kutlamak istediklerini söyledi.
     Etkinlik kapsamında bin 500 fidanın dikildiğini kaydeden Atan, "Artık gençlerimizin ölmesini istemiyoruz. Dernek olarak başbakanımızın başlattığı Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine canı gönülden destek veriyoruz. Çünkü biz burada çok gencimizi kaybettik. Hiçbir gencimizin bundan sonra ölmesini istemiyoruz" diye konuştu.
     Pikniğe katılanlardan Lokman Uras, daha önce burada piknik yapmayı hayal bile edemediklerini dile getirerek, çözüm sürecini başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür etti.
     Dilek Albay da arkadaşlarıyla piknik yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Albay, "Buradaki doğal güzellikler çok güzel. Daha önce buralara gelebilmek mümkün değildi. Ama şimdi silah sesleri yerine burada kuş cıvıltısı ve insan sesini işitmek çok güzel" dedi.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şırnaklı gençler Çırav Dağında piknik yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER