Sivasta Beyaz Önlük Aşçılık Kursu açıldı

Sivasta Beyaz Önlük Aşçılık Kursu açıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliğinin Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Beyaz Önlük Aşçılık Kursu açıldı.
     Cumhuriyet Kadınları Derneğinde verilecek kursa 34 kadın katılıyor. Teorik derslerin dernekte, uygulamalı derslerin ise Sivas Cem Vakfı Şubesi mutfağında düzenleneceği kurs 192 saat sürecek. 32 saati teorik bilgileri öğrenmeye 160 saati ise uygulamaya ayrılan kursta, usta öğretici Leyla Susamış ders verecek.
     Derneğin Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, kurs hakkında gazetecilere bilgi verdi. Kursu Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleştirdiklerini belirten Yanalak, derslere 11 Martta başladıklarını söyledi. 6 Mayısta kadınların sertifika alacağını kaydeden Yanalak, Bu kursun sonunda kadınlar yemeklerini tescillendirmiş olacaklar, iş yeri açabilecekler dedi.
     Leyla Susamış da, kursun teorik kısmının 8 saatinde kişisel temizlik ve hijyenin, 28 saatindeyse gıda ve endüstriyelde hijyenin öneminin anlatılacağını aktardı. Bu kursla birlikte kadınların yemekleri nasıl daha vitaminli pişireceklerini öğreneceklerini anlatan Susamış, kursta Sivasın ve Osmanlının geleneksel çorbalarının nasıl pişirileceği gibi çeşitli konularda yemek tüyolarının öğretileceğini belirtti. Kursiyerlerin 6 Mayısta sertifika alabileceğini belirten Susamış, kadınların artık vasıflı eleman olarak kurumlarda iş bulabileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta Beyaz Önlük Aşçılık Kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER