Sivasta deprem tatbikatı

Sivasta deprem tatbikatı -10 ilden UMKE ekiplerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği 6.7 şiddetindeki depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarılırken, gerçeğini aratmayan görüntüler yaşandı (Fotoğraflı-Görünt


SİVAS (A.A) - Sivasta, 10 ilden Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.
     Eğri Köprü Yolu Yeni Ağız Diş Sağlığı Merkezi karşısındaki alanda gerçekleştirilen tatbikata, Sivas, Erzurum, Erzincan, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Kars, Ardahan ve Iğdır UMKE ekipleri katıldı.
     179 personel ve 28 aracın katıldığı, 6.7 şiddetindeki depremin ardından yaşananların canlandırıldığı tatbikat, uyarı sireninin çalınmasıyla başladı. Senaryo gereği, deprem sonrası vatandaşlar panik halinde koşuştururken, sağlık görevlileri ve arama kurtarma ekipleri olay yerine geldi. Arama ve kurtarma çalışması yapan ekipler, yardım isteyen çok sayıda depremzedeyi enkaz altından kurtardı. Enkazdan çıkarılan yaralılar, olay yerinde kurulan Kızılay çadırlarında tedavi altına alındı. Enkaz altında kalanlar için dinleme cihazlarıyla arama yapıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında gerçeğini aratmayan görüntüler yaşandı.
     Sivas Valisi Ali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirtti. Tatbikatta, deprem anındaki muhtemel olumsuzlukların ve yapılması gerekenlerin anlatıldığını ifade eden Kolat, Türkiye deprem açısından riskli bir bölge. Geçmişte çok büyük acılar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bunun için bu tatbikatlar çok önemli dedi.
     Kolat, depremden nasıl korunulacağını ve ilk yardımı herkesin bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta deprem tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER