Sivasta karla mücadele çalışmaları

Sivasta karla mücadele çalışmaları -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: Kapalı köy yollarıyla ilgili asılsız ihbarda bulunan kişiler, karla mücadele ekiplerinin işlerini zora sokmaktadır. Bu yıl asılsız ihbarlar için yasal sü


SİVAS (A.A) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kurumun karla mücadele çalışmalarına başladığını, asılsız ihbarların ekiplerin işini zora soktuğunu ve bu kişilerle ilgili yasal süreç başlatılacağını bildirdi.
     Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Ayhan, kentte karla mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını, çalışmaların titizlik içerisinde yürütüleceğini belirtti.
     Kış mevsiminin kırsalda hayatı olumsuz yönde etkilediğini, bu nedenle ilçelerde görevlendirmeler yapıldığını bildiren Ayhan, ilçelerde oluşturulan karla mücadele ekiplerinin kaymakamlıklar emrinde hizmet vereceğini ifade etti.
     Karla mücadele çalışmaları çerçevesinde birinci dereceli köy yolları dışına çıkılmayacağını, önceliğin hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına verileceğini belirten Ayhan, kış sezonunda yaşanan asılsız ihbarların ekiplerin çalışmalarını aksattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Kapalı köy yollarıyla ilgili asılsız ihbarda bulunan bazı kişiler, karla mücadele ekiplerinin işlerini zora sokmaktadır. Bu yıl asılsız ihbarlar için yasal süreç başlatılacak. İhbarlarda muhtarların verdiği bilgiler dikkate alınacak olup, vatandaşlardan kurumlara gelen çağrılar değerlendirilmeyecek. Yanlış ihbarlar acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir. Kapalı yolların açılması yönünde güçlü ve nitelikli ekiplerimiz fedakarca çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın yanlış ihbarlar yaparak işlerimizi aksatmamalarını istiyor, bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER