Sivasta şiddetli rüzgar etkili oldu

Sivasta şiddetli rüzgar etkili oldu -Şarkışla ilçesinde rüzgarın etkisiyle bazı binaların çatısı zarar gördü, parktaki çam ağacı devrildi


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı binaların çatısı zarar gördü, parktaki çam ağacı devrildi.
     Alınan bilgilere göre, Kale Mahallesindeki TOKİ konutlarında iki apartmanın ve Yıldırım Mahallesinde yapımı süren bir binanın çatısında, rüzgarın etkisiyle hasar oluştu. Şiddetli rüzgar, Gülsu Parkındaki çam ağacını da devirdi.
     Rüzgar, Hafik ilçesinde de etkili oldu. Hafik Gölü kıyısındaki tesiste görev yapan personel, tesisteki sandalyelerin dalgalara kapılmaması için çaba gösterdi.
    
     -Meteorolojiden rüzgar ve toz taşınımı uyarısı-
    
     Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısında bulundu.
     Sivas Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte saatteki hızı zaman zaman 90-100 kilometreyi bulan kuvvetli fırtınanın etkili olduğu belirtildi.
     Kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının da beklendiği ifade edilen açıklamada, yaşanabilecek çatı uçması, ağaç, direk ve tabela devrilmesi, görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş - Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta şiddetli rüzgar etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER