Sivasta trafik akışının sağlanmasına ilişkin düzenlemeler

Sivasta trafik akışının sağlanmasına ilişkin düzenlemeler -Sivas Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Sedat Özata, İl Trafik Komisyonunun, şehirlerarası otobüs firmalarının servis araçlarının belli saatlerde kent merkezine giriş


SİVAS (A.A) - Sivas Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Sedat Özata, İl Trafik Komisyonunun, şehirlerarası otobüs firmalarının servis araçlarının belli saatlerde kent merkezine girişine izin verilmesi yönündeki kararına tepki gösterdi.
     Özata, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yaptığı açıklamada, karar doğrultusunda bugün servislerin yapılamadığını belirterek, Dolayısıyla sabah çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu karardan müşterilerimizin bir kısmının haberi yok dedi.
     İl Trafik Komisyonundaki yetkililerden, kendilerine servis araçlarının bekleme yapabilmesi için çarşıda uygun bir yer göstermelerini isteyen Özata, Servislerimiz çok sıkışık bir alanda yapılmamaktadır, çok sıkışık bir düzenimiz yoktur. Sabah 08.00den öğle 12.00ye kadar hiçbir firmanın servisi yoktur. Akşam 17.00de ise üç servisimiz kalkmaktadır. Bu, trafiğe nasıl mani oluyor anlamış değilim. İlgililerden kısa sürede bu konuyu düzeltmelerini talep ediyoruz diye konuştu.
     İl Trafik Komisyonunun 23 Ağustos 2012 tarihli toplantısında alınan kararda, otobüs firmalarına ait servis araçlarının İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesini kullanarak Cumhuriyet Meydanında yolcu almak için yazıhaneleri önünde uzun süre bekleme yapmalarının trafik akışını olumsuz etkilediği görüşüne yer verildi.
     Bu nedenle, bahse konu servislerin 08.00-20.00 saatleri arasında yolcu indirip bindirmek amacıyla il merkezine girmemeleri yönünde karar alan İl Trafik Komisyonunun, 20.00-08.00 saatleri arasında uzun süreli bekleme yapmamak koşuluyla servis araçlarının İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanına girmelerine izin verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER