Sivas Emniyet Müdürlüğünde yangın tatbikatı yapıldı

Sivas Emniyet Müdürlüğünde yangın tatbikatı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğünde yangın tatbikatı yapıldı.
     Sivas Belediyesine ait itfaiye ekipleri ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı tatbikatta, Sivas Emniyet Müdürlüğünün üçüncü katında mahsur kalan polisler, itfaiye merdiveni yardımıyla pencereden branda üzerine atlatılarak aşağı indirildi.
     Olası yangında yapmaları gerekenleri konusunda bilgi verilen tatbikatta, alevler içindeki mutfak tüpü köpükle söndürüldü.
     Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, tatbikatı değerlendirerek, Hem emniyet olarak hem insan olarak evimizin her zaman için en büyük tehlikelerinden biri tüp yangını veya elektrik kontağından çıkan yangınlar insanlarda panik yaratıyor. Ufacık bir olayı, yangını büyütme durumunda kalıyorlar. Bu tatbikatta personelimizin hem emniyet müdürlüğünde hem de evlerinde bu konular hakkında daha bilinçlenmesi, bildiklerini tazelemesi açısından da faydalı oluyor dedi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ise bu tür tatbikatlarda önemli olanın insanları uyarmak olduğunu belirtti
     Avcı, birtakım olumsuzluklar gelmeden önce tedbir alındığı zaman maddi manevi kayıpları önlemenin mümkün olduğunu belirterek, Özellikle yangın tüplerinin doluluğuna dikkat etmek gerekiyor. Kısa birtakım bilgilerle, tedbirlerle birçok tehlikenin önceden giderilmesi mümkün diye konuştu.
     (SAE-EMN)
<< Önceki Haber Sivas Emniyet Müdürlüğünde yangın tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER