Sivas Fen Lisesi öğrencileri Uluslararası Kavram

Sivas Fen Lisesi öğrencileri Uluslararası Kavram Proje Yarışmasında birinci oldu


SİVAS (A.A) - Sivas Fen Lisesi öğrencileri, Uluslararası Kavram Proje Yarışmasında birinci oldu.
     Sivas Fen Lisesinden yapılan yazılı açıklamada, okulun 26-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından düzenlenen Uluslararası Kavram Proje Yarışmasına Ayçiçeği Tohum Kabuğunun Kağıda Dönüşüm Serüveni projesi ile katıldığı belirtildi.
     Yarışmaya katılan projenin Yılın Genç Beyni unvanını kazanarak birinci olduğu ve büyük bir başarı gösterdiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından düzenlenen Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC-2012) ve Uluslararası Proje Yarışmasında (IPC-2012) Yılın Genç Yeşil Beyni kategorisinde Türkiye, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere 11 ülke katılmıştır. 500 öğrencinin 250 projeyle katıldığı yarışmaya okulumuz danışman öğretmenimiz Sibel Akpulat, öğrencilerimiz Oğuzhan Onur Koç ve İsmigül Köroğlu Ayçiçeği Tohum Kabuğunun Kağıda Dönüşüm Serüveni projesiyle katılmışlardır. Yarışmada okulumuz finale kalan üç projeden biri olma başarısı göstermiştir.
     Açıklamada, yarışmaya katılan öğretmen ve öğrencilerin Yılın Genç Yeşil Beyni-2012 unvanıyla birlikte bin avroluk para ödülünün de sahibi olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas Fen Lisesi öğrencileri Uluslararası Kavram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER