Sivas SYDV 7 bin 484 öğrenciye

Sivas SYDV 7 bin 484 öğrenciye nakdi eğitim yardımı yapacak


SİVAS (A.A) - Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kentte 7 bin 484 öğrenciye nakdi eğitim yardımı yapacak.
     Sivas SYDV Müdürü Yılmaz Daşlı, yaptığı yazılı açıklamada, vakfın kuruluş amacı ve eğitim yardımlarıyla ilgili bilgi verdi. Daşlı, her eğitim öğretim yılında iki defa olmak üzere SYDVler aracılığıyla, ilköğretim ve lisede okuyan, 3294 sayılı kanun kapsamında olan, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının temel okul ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim materyali yardımı yapıldığını bildirdi.
     Bu kapsamda il genelinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde 7 bin 484 öğrenciye 807 bin 45 lira nakdi eğitim yardımı yapılacağını belirten Daşlı, merkez ve köylerde bin 109 aileye 272 bin 130 lira yardım yapılacağını açıkladı.
     Sivasta eğitim yardımları kapsamında yardım yapılacak 2 bin 276 öğrencinin belirlendiğini bildiren Daşlı, şunları kaydetti:
     Hanedeki öğrenci sayısına göre hane başı 210 ile 350 lira arasında değişen oranlarda eğitim yardımı yapılacaktır. Vakfımızda kayıtlı ihtiyaç sahipleri adlarına, eğitim materyali yardımı çıkıp çıkmadığını vakfımızdan ve www.sivassydv.gov.tr adresli internet sitemizden öğrenebileceklerdir. Ödemeler hak sahiplerine ilimizdeki PTT şubeleri aracılığıyla yapılacaktır.
     Daşlı, eğitim yardımı ödemelerinin başladığını bildirdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas SYDV 7 bin 484 öğrenciye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER