Sokaktan dünya ligine

Sokaktan dünya ligine -Diyarbakırda sokakta çöp toplarken tanıştığı hokey sporunda büyük başarı elde ederek, milli takıma çağrılan Mehmet Salih Yaylık, Katardaki Dünya Hokey Liginde ülkeyi temsil edecek -Diyarbakır Hokey Tak


DİYARBAKIR (A.A) - İbrahim Yakut/Ümit Özdal - Diyarbakırda sokakta çöp toplarken tanıştığı hokey sporunda büyük başarı elde ederek, milli takıma çağrılan 20 yaşındaki Mehmet Salih Yaylık, Katarda düzenlenecek Erkekler Dünya Hokey Ligi 1. Round müsabakalarında ülkemizi temsil edecek.
     Diyarbakırda 8 yıl önce sokakta çalışırken Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki 75. Yıl Gençlik Merkezine kaydı yapılan Yaylık, Hokey Takımı Antrenörü Veysi Koyunun telkinleri sonucu, daha önce ismini dahi duymadığı hokey sporuyla tanıştı.
     Sokaktaki çalışmalarından fırsat buldukça hokey idmanına katılan Yaylık, yeteneğiyle eğitmenlerin dikkatini çekerek, takımın vazgeçilmez sporcusu haline geldi.
     Son olarak Türkiye Hokey Federasyonunun 15-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalyada organize ettiği Antrenör-Sporcu, Eğitim ve Atletik Gelişim Kampına katılan Yaylık, burada dünyaca ünlü Alman hokey antrenörleri Oliver Kurtz ve Achim Mertensin beğenisini toplayarak, milli takım kadrosuna alındı.
     Önümüzdeki ay Hollandanın Roermond kentindeki milli takım kampına da katılacak olan Yaylık, Katarın Doha kentinde düzenlenecek olan Erkekler Dünya Hokey Ligi 1. Round Müsabakalarında ülkemizi temsil edecek.
    
     -Sokakta alın terimle çalıştım-
    
     Başarı öyküsüyle takdir toplayan Yaylık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 75. Yıl Gençlik Merkezine giderken tanıştığı antrenör Veysi Koyun sayesinde hayatının değiştiğini belirtti.
     Hokeyi çok sevdiğini ve ileride iyi bir antrenör olmak istediğini kaydeden Yaylık, şöyle dedi:
     Sokakta çalışırken tanıştığım antrenör sayesinde kendimi daha önce ismini dahi duymadığım bir sporun içerisinde buldum. O dönemde maddi sıkıntılar nedeniyle okulu bırakmayı düşünüyordum. Bu spor sayesinde okula devam ettim. Birçok Türkiye şampiyonasına katıldım, gol kralı oldum. İdmanlar dışında sokaklarda toplanan çöplerin getirildiği hurda dükkanında çalışıyorum. Ben de yıllarca sokakta çöp topladım. Bunun ayıbı yok, yaptığım işten de memnunum. Harama el uzatmıyorum, kendi alınterimle çalışıyorum. Sporumu da yapıyorum, okulumu da okuyorum. İşim bittiği zaman antrenmanlara gidiyorum. Daha önce ben de sokakta çöp topluyordum, 2 yıldır bıraktım, şimdi bir üst kademeye geçtim. Gelen çöpleri ayrıştırıp, fabrikaya gönderilmek üzere hazırlıyorum.
     Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki hokey takımının antrenörü Veysi Koyun da 750 sporcularının bulunduğunu, bunlardan yaklaşık 100 tanesinin kaydının 75. Yıl Gençlik Merkezinde olduğunu anlattı.
     Takıma sporcu seçerken öğrenciler ile 75. Yıl Gençlik Merkezindeki gençlerden faydalanmaya çalıştıklarını belirten Koyun, Mehmet Salih Yaylıkı da 2004 yılında sokaklarda çöp topladığı esnada bulup takıma aldık. Yıllarca hem idmana geldi hem de sokaklarda çöp toplayarak, ailesinin geçimine katkıda bulundu. 8 yılda 50nin üzerinde Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası ile süper lig müsabakalarına katıldı. Buralarda birçok başarı elde etti. Son olarak Zonguldakta yapılan Türkiye Açık Alan Hokey Liginde gol kralı olarak, hokey tarihine geçti dedi.
    
     -Salih, Türkiyeyi temsil edecek-
    
     Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan da, 2003 yılından bu yana Salih gibi sokaklarda çalışan çocuklara karşı hassasiyetlerinin olduğunu söyledi. Diyarbakırdaki çocuklara biz sahip çıkmazsak, birileri sahip çıkar diyen Karakan, Bu çocukların yeri sokaklar değil. Sokakta bir şeyler satıp, güvenlik güçlerine taş atmak değil. Bunların yeri spor salonlarıdır. Çok sayıda çocuğumuza bu şekilde sahip çıkıp, malzeme yardımında bulunduk dedi.
     Sokakta çalışan çocukların genelde horlandığını ve ihmal edildiğini ifade eden Karakan, şunları söyledi:
     Mehmet Salih Yaylıkı takıma aldık. Kendisi de yeteneğiyle bizleri mahcup etmedi. Antalyada dünyaca ünlü hokey hocaları Yaylıkı takıma seçti. Şimdi de Hollandaya gidecek. Salih gibilerin sayısını artırmak istiyoruz. Hokey tarihinde ilk defa dünya ligine katılmaya hak kazandık. Katarda 27 Kasımda Erkekler Dünya Hokey Ligi 1. Round Müsabakaları var. Müsabakalardaki 8 ülke içerisinde şampiyon olup bir üst tura katılmayı hedefliyoruz. Mehmet Salih Yaylık da Türkiyedeki seçilen 36 sporcudan yabancı antrenörlerin elemelerinde ilk 20inin içerisine girdi. Salih, Türkiyeyi temsil edecek. Kendi yetişme tarzındaki çocuklara da örnek olacak.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Sokaktan dünya ligine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER