Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş:

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş: Tekstil sektörünün ham maddesi olan pamuk tedariğinde dışa bağımlılığın giderek artıyor olması, tekstil sanayimiz için büyük bir tehdit unsurudur


AYDIN (A.A) - Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, pamukta giderek dışa bağımlılığın arttığını iddia ederek, Tekstil sektörünün ham maddesi olan pamuk tedariğinde dışa bağımlılığın giderek artıyor olması, tekstil sanayimiz için büyük bir tehdit unsurudur dedi.
     Kocabaş, yaptığı yazılı açıklamada, tekstil sanayisinin yarattığı istihdam ve katma değer açısından ülke ekonomisine katkısının önemli olduğunu belirtti.
     Tekstilin ham maddesi olan pamukta, yeterli üretim yapılamaması nedeniyle dışa bağımlılığın giderek arttığını iddia eden Kocabaş, şunları kaydetti:
     Tekstil sektörünün ham maddesi olan pamuk tedariğinde dışa bağımlılığın giderek artıyor olmasının, tekstil sanayisi için büyük bir tehdit unsurudur. Diğer yandan ülkemiz ekonomisinden pamuk ithalatı yoluyla milyarlarca doların yurt dışına çıkması, çok yakınılan cari açığın artmasına neden olmaktadır. Sahip olduğumuz tarımsal potansiyel, pamuk üretimini, yurt içi talebin tamamını karşılayacak düzeye çıkarmaya elvermektedir. Pamuk üretiminin yurtiçi talebi karşılayabilmesi için pamuk üreticisinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yeterli destekleme priminin verilmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER