Somalili çocuklar Mersinde sünnet edildi

Somalili çocuklar Mersinde sünnet edildi -Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiyeye sığınmacı olarak gelen Somalili ailelerin çocukları sünnet edildi


MERSİN (A.A) - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiyeye sığınmacı olarak gelen ve Mersinde yaşayan Somalililerin çocukları, Kimse Yok mu Derneği ve bir hastanenin organizasyonuyla sünnet edildi.
     Somalili 3 çocuk ve Kimse Yok Mu Derneğine kayıtlı bir Türk çocuk, özel bir hastanede düzenlenen organizasyonla sünnet edildi. 50 Somalili ise sağlık taramasından geçirildi.
     Çocuğunu sünnet ettiren Somali vatandaşı Hında Musa, kendilerine sunulan bu hizmetten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Benim bir çocuğum daha var. O, rahatsız olduğu için sünnetini yaptıramadık. İnşallah başka bir sefer de onu sünnet ettirmek istiyorum. Bizim ülkemizde iç savaş vardı. Orada çok sıkıntı çekiyorduk. Her türlü sıkıntı vardı. Bizi buruya getiren ve bize kucak açan herkese çok teşekkür ediyorum dedi.
     Kimse Yok mu Derneği Mersin Şubesi Müdürü Ömer Yassıkaya ise derneklerine kayıtlı olan ailelerden bazılarının çocuklarını sünnet ettirdiklerini dile getirdi.
     50 Somali vatandaşını da sağlık taramasından geçirdiklerini ifade eden Yassıkaya, Bize kayıtlı 60 Somalili aile var. 250 aileye aylık yardım yapıyoruz. Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı bize gelmiş Somali vatandaşlarına elimizden geldikçe yardım ediyoruz. Somalililer de yapılanlardan dolayı bizim ülkemize minnet duyuyorlar. Bundan sonra da bu kardeşlerimize her türlü yardımı yapacağız diye konuştu.
     Sünnet edilen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Somalili çocuklar Mersinde sünnet edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER