Somalili ve Afganlar için düzenlenen kültür

Somalili ve Afganlar için düzenlenen kültür turları -Burdurda düzenlenen kültür turları kapsamında Somalili ve Afganlardan oluşan 35 mülteci grubu, İnsuyu Mağarasını gezdi


BURDUR (A.A) - Uzun yıllardır süren iç savaş nedeniyle yokluk içinde yaşadıkları ülkelerini terk edip Türkiyeye yerleşen Somalililer ve Afganlar, kültür turları kapsamında Burdurdaki İnsuyu Mağarasını gezdi.
     Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezince organize edilen etkinlik kapsamında Burdurda yaşayan 25 Somalili ve 10 Afgan, Burdur Belediyesine ait otobüsle kent merkezinden alınarak İnsuyu Mağarasına getirildi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Somalililere Türkçe kursu veren emekli sınıf öğretmeni Feriha Saydam, kültür turuna katılanlara mağara hakkında bilgi verdi.
     Saydam, gezi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kültür turları kapsamında İnsuyu Mağarasına ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk kültürünü ve tarihini yabancı uyruklulara tanıttıkları için mutlu olduklarını ifade eden Saydam, yabancılardan olumlu izlenimler aldıkça memnun olduklarını vurguladı.
     Saydam, mağarayı gezen yabancıların çok olumlu tepkiler verdiklerini ve mağaranın güzellikleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini dile getirdi.
     Gruptakilerden Somalili Reşa Reşid, içinde büyük su birikintileri bulunan mağarayı çok beğendiğini ifade ederek, İlk defa bir mağaranın içinde gezdim. Çok güzel, büyük ve uzundu. Çok keyif aldım dedi.
     Afgan uyruklu Hatira Hamnava da geziden çok memnun kaldığını belirterek, geziyi düzenleyenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Somalili ve Afganlar için düzenlenen kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER