Somalililerden temsili düğün töreni

Somalililerden temsili düğün töreni -Yaklaşık 22 yıldır süren iç savaş nedeniyle yokluk içinde yaşadıkları ülkelerinden gelip Ispartaya yerleşen Somalililer, düzenlenen etkinlikte geleneksel düğün törenlerini canlandırdı


ISPARTA (A.A) - İç savaş nedeniyle yokluk içinde yaşadıkları ülkelerinden gelip Ispartaya yerleşen Somalililer, düzenlenen etkinlikte geleneksel düğün törenlerini canlandırdı.
     Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Isparta Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Somalililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Oğuz, Somali milli marşı ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Ispartada yaklaşık 2 bin civarında Somalilinin kentte misafir edildiğini söyledi. Geçen günlerde Somalili bir çiftin kendisini nikahlarına davet ettiğini ifade eden Oğuz, katıldığı nikah töreninden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     Somalililerin kendisine, Bu bizim törenimizin küçük kısmı, geleneğimizin tamamını size göstermek isteriz dediğini anlatan Oğuz, Somalililerin bu geleneğini tüm Isparta halkına tanıtmak için bir etkinlik düzenlenme kararı aldıklarını belirtti.
     Somalililerin bütün dertleriyle devlet olarak yakından ilgilediklerini ifade eden Oğuz, Somalili kardeşlerimizin geçici olarak bulundukları Ispartada mutlu olmalarını arzu ediyoruz. Bu durumu dünya kamuoyuna da anlatmak istiyoruz. Somalililerin burada mutlu olduğunu göstermek istiyoruz. Umarız buradan da bir kardeşlik dalgasının da yeryüzüne dağılmasını istiyoruz dedi.
     Somalili Züleyha Ahmedin düğünleri hakkında bilgi vermesinin ardından geleneksel kıyafetlerini giyen Somalililer, temsili olarak düğün törenlerini canlandırdı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Somalililerden temsili düğün töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER