Sorgunda Rehber Abla, Rehber Ağabey projesi

Sorgunda Rehber Abla, Rehber Ağabey projesi


YOZGAT (A.A) - Sorgun Kaymakamlığı tarafından Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Stratejisi Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Rehber Ağabey Rehber Abla Projesi, Atatürk Ortaokulu ile Nene Hatun Kız Meslek Lisesi arasında uygulanmaya başladı.
     Atatürk Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Atatürk Oraokulu Müdürü Hüseyin Ekinci, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Mualla Ertal, Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Çetin, iki okulun rehber öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
     Etkinlikte konuşan Kaymakam Kılıç, geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında özellikle köylerde eğitim öğretim gören bir çok öğrencinin ilçe merkezindeki rehber abla ve ağabeylerini ziyaret ederek, birbirlerine destek çıktıklarını söyledi.
     Kılıç, geçen ay servis ile köylerine giderken yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan bazı öğrencilerin de yine ilçedeki rehber ağabey ve ablaları tarafından konuk edildiğini anlattı.
     Atatürk Ortaokulundan 17, Nene Hatun Kız Meslek Lisesinden 17 olmak üzere 34 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde her iki okulun öğrencileri proje ile ilgili görüş ve düşüncelerini anlattı. Nene Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencileri de okullarını tanıttılar. İki okulun öğrencileri tarafından söylenen şarkılar eşliğinde öğrencilerin birbiriyle kaynaşmaları sağlandı.
     Etkinlik sonunda rehber öğretmenler tarafından öğrencilere SBS konu haritaları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sorgunda Rehber Abla, Rehber Ağabey projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER