Sorgundaki yer altı kaynakları

Sorgundaki yer altı kaynakları -Belediye Başkanı Şimşek: -İlçemiz, yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin. Bu kaynakların çok iyi değerlendirilmesi gerekir


YOZGAT (A.A) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçenin yer altı kaynakları bakımından zengin olduğunu belirterek, bu kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Şimşek, yaptığı açıklamada, yer altı kaynaklarının iyi değerlendirilmesi durumunda ilçenin Türkiyenin cazibe merkezi durumuna gelebileceğine işaret etti.
     Jeotermal kaynaklı ısıtma konusunda da önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Şimşek, AK Partinin 2010 yılında, Yerel Yönetimler Sempozyumu dahilinde düzenlediği Sosyal Belediyecilik konulu proje yarışmasında ilçe belediyeleri kategorisinde 465 belediye arasında birincilik ödülü kazandıklarını kaydetti.
     Başkan Şimşek, Bedirbaba Mahallesi Beğendik Evleri bölgesinde bin 500 konutun jeotermal enerji ile ısıtıldığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
     Bu rakamı daha da artıracağız. İlçemizde sadece jeotermal su çıkarılmıyor. Bunun yanında zengin kömür yatakları, manganez ve sondaj çalışmaları devam eden uranyum madeni de bulunuyor. Bu kaynakların çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bunların dışında, Kerkenes, Çadırhöyük, Kuşaklı, Karakız ve Alişar gibi tarihi hazinelerin bulunduğu yerlerin de turizme kazandırılması ile Sorgun Türkiyenin cazibe merkezi durumuna gelecek.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sorgundaki yer altı kaynakları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER