Sorgun Belediyesi 5. Gurbetçi Şöleni Yağlı

Sorgun Belediyesi 5. Gurbetçi Şöleni Yağlı Güreşleri -Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun ilçesinde belediye tarafından beşincisi düzenlenen Gurbetçi Şöleni Yağlı Güreşlerini izledi.
     Bozdağ, eski Yozgat yolundaki çim sahada düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyenin dört bir yanından ata sporu güreşe hizmet eden birçok sporcunun organizasyona katılmak için geldiğini belirtti.
     Sorgun Belediyesinin Türkiyeyi uluslararası alanda temsil eden güreşçileri de buluşturduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
     Sizler hem onları seyrediyorsunuz hem ata sporumuza destek veriyorsunuz. Bu şöleni, etkinliği organize eden Sorgun Belediye Başkanımız Ahmet Şimşeke ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır. İşte dünya şampiyonumuz, olimpiyat üçüncümüz Rıza Kayaalp evladımız, o da bu meydanda bugün. Biliyoruz ki önümüzdeki olimpiyatların şampiyonudur o. Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilan ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum, hak eden kazansın.
     Bekir Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatlarından bronz madalya ile dönen milli güreşçi Rıza Kayaalpe cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarara 5er bin lira para ödülü verdi.
     Güreş müsabakalarının final maçında Şükrü Kazan ile Süleyman Aykırı karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Süleyman Aykırı başpehlivan oldu.
    
     -Taziye ziyareti-
    
     Öte yandan Bozdağ, Sorgunda önceki gün Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Durak Aslanın Akocak köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Bozdağ, Durak Aslanın babası Eyüp Aslana başsağlığı dileyerek bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Şahin Özmen / Orhan Canbulatel / Musa Samur
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Sorgun Belediyesi 5. Gurbetçi Şöleni Yağlı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER