Spor Toto Süper Lig

Spor Toto Süper Lig -Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı) Stat: Fiyapı İnönü Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Kemal Yılmaz Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fern


İSTANBUL (A.A) - Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki maçın ilk yarısını, siyah-beyazlı ekip 1-0 önde tamamladı.
     Hafta sonunda rakibini 2-1 yenen Fenerbahçe, maça daha iyi başladı ve ilk dakikadan itibaren karşı kaleyi yokladı. Galatasarayın puan kaybetmesiyle önemli bir fırsat yakalayan sarı-lacivertli takım, kontrolü elden bırakmamaya çalıştı. 18 maç üst üste gol yiyen Beşiktaş savunmasının özellikle arkaya giden toplardaki zafiyetini kullanmayı deneyen konuk ekip, sürpriz çıkışlar yapan Stoch ve Gökhan Gönül ile topu bir türlü buluşturamadı. Rakibine önemli gol fırsatı vermeyen Fenerbahçe, 45. dakikada Zieglerin iyi savunma yapamadığı pozisyonda Almeidanın golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.
     Beşiktaş, ilk dakikalarda oyunu tutturamamanın sıkıntısını yaşadı. İlk maçta adeta ön stoper gibi oynayan Ernst, bu sefer Alexi savunma görevini alınca hücumda orta sahaya yine destek veremedi. Önemli maçlarda yıldız oyuncularının oyuna girememesi siyah-beyazlı takımın yine en büyük sıkıntısı oldu. Ancak Beşiktaş, kötü oynadığı maçın ilk yarısını 45. dakikada Almeidanın kafayla attığı golle 1-0 önde tamamlamasını bildi.
     3. dakikada Mehmet Topuzun sağdan ortasında ceza alanı içinde Alex ve Semihin müdahale edemediği top yandan auta gitti.
     33. dakikada Simaonun pasında müsait pozisyonda topla buluşan Fernandes, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.
     35. dakikada Semihin sağda ceza alanı içinde yerden pasında topla Alexin yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cenkte kaldı.
     45. dakikada Quaresma, sağdan ceza alanına inerken son çizgide güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Almeida, kafayla sert vurdu. Son çizgide Gökhan Gönülün engelleyemediği meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.
     (ED-TAŞ-KAF)
<< Önceki Haber Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER