Sri Lanka Büyükelçisi Wijeratne Gaziantepte

Sri Lanka Büyükelçisi Wijeratne Gaziantepte -Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Wijeratne, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Sri Lankanın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
     Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Büyükelçi Wijeratneye Başkan Güzelbey tarafından günün anısına Gaziantepe özgü el yapımı bakır ürün hediye edildi.
     Belediye Başkanı Güzelbey, burada yaptığı konuşmada Büyükelçi Wijeratnenin Türkiyede ilk resmi ziyaretini bugün Gaziantepe yaptığını belirtti.
     Büyükelçi Wijeratne ile 5 yıl öncesine dayanan bir dostluklarının olduğunu da ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Ülkemizin en büyük, Avrupanın 3. büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesine Sri Lankadan fil getirtmek için ortak çabamız olmuştu. O zaman kendisi Türkiyenin Sri Lanka Fahri Başkonsolosu olarak görev yapmaktaydı. Bu nedenle Türkiyeyi ve Türkleri çok yakından tanıyan bir insan. Bu her iki ülke için büyük bir şanstır. Wijeratneyi kentimizin tarihi, kültürel zenginlikleri ve modern yüzüyle tanıştırma olanağı bulduk. Kendisini kentimizde görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.
     Büyükelçi Wijeratne ise Gaziantepte 20 Ağustosta yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi, hükümetlerinin bu konudaki taziyelerini içeren bir mektup getirdiğini ifade etti.
     Sri Lanka ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 105.yıl öncesine dayandığını bildiren Wijeratne, Sri Lankanın Türkiyede büyükelçilik açma kararının Türkiyenin uluslararası camiada büyüyen ve güçlenen bir ülke olmasından kaynaklandığını vurguladı.
     Wijeratne, Cumhurbaşkanı Güle güven mektubunu sunmasının ardından Türkiyedeki ilk ziyaretini Gaziantepe yaptığını belirterek, Gaziantepte fahri konsolosluk açma düşüncesinde olduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sri Lanka Büyükelçisi Wijeratne Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER