St. Pierre Kilisesinde inceleme

St. Pierre Kilisesinde inceleme -Hatay Valisi Lekesiz, St. Pierre Kilisesinde incelemede bulundu


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen Habib-i Neccar Dağı eteğindeki St. Pierre Kilisesinde incelemede bulundu.
     Lekesiz, kilisedeki restorasyon ve çevre düzenlemesi konusunda ilgililerden bilgi aldı.
     İncelemeler sonrasında açıklama yapan Lekesiz, kilisenin aslına uygun olarak restore edileceğini, çevre düzenlemesinin de yapılarak yeni haliyle ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını belirtti.
     Lekesiz, kilisenin mevcut halinin, sahip olduğu tarihi derinlikle bağdaşmadığını, restore edilirken çevresiyle beraber kapsamlı bir şekilde ele alınacağını ve özellikle engelli vatandaşlarla yaşlıların kiliseye ulaşımlarının rahatlıkla sağlanabileceği asansör, engelli rampası ve yürüyüş yollarının da düşünüldüğünü kaydetti.
     Çalışmalar sonrasında kiliseye gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet edecek otopark, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler, hediyelik eşya mağazaları ve kafeteryaların da yer alacağını belirten Lekesiz, kentin sayısız değerleri ve zenginlikleri bünyesinde barındırdığını bildirdi.
     İncelemelere, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İl Özel İdaresinden ilgililer ve özel firma temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Lale Köklü / Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber St. Pierre Kilisesinde inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER