STB kurbanlık canlı kilogram fiyatlarını açıkladı

STB kurbanlık canlı kilogram fiyatlarını açıkladı


SİVAS (A.A) - Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanlığı, kurbanlık canlı kilogram fiyatlarını açıkladı.
     STBden yapılan yazılı açıklamaya göre, STB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Türkiyede Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiyede et fiyatları geçen yıla göre yüzde 10 artmış olmasına rağmen, piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı kurban fiyatının geçen yıl ile aynı kalacağını söyleyebiliriz. Büyükbaşta fiyatların 2 bin ile 8 bin lira arasında, küçükbaşta ise 500 ile 1000 lira arasında olacağı öngörülüyor. Geçen yıl Et Balık Kurumu tarafından Trakya Bölgesi için ithal kurbanlıklar getirilmişti. Bu yıl ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurbanlık ithalatı yapılmayacağı yönünde açıklama yapmıştır.
     Kurbanlık satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Hastaoğlu, Sivasta kombinalardaki kesim ücretlerinin de belirlendiğine işaret ederek, kesim ücretlerinin büyükbaşta 140 lira, küçükbaşta 35 lira, büyükbaş hayvan parçalama ücretinin ise 125 lira olduğunu kaydetti.
     Hastaoğlu, canlı kilogram fiyatlarının ise tosunda 11.5 lira, düvede 10,5 lira, inekte 9,5 lira, dişi koyunda 10 lira, erkek koyunda 12 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber STB kurbanlık canlı kilogram fiyatlarını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER