SÜ, KTO Vakfı ile protokol imzaladı

SÜ, KTO Vakfı ile protokol imzaladı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ), Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı ile protokol imzaladı.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve KTO Vakfı Başkanı Rahim Özkaymak arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite, sanayi bölgesindeki vakfa ait uygulama merkezini eğitim, araştırma, uygulama ve endüstriyel faaliyetleri yürütmek amacıyla 15 yıllığına devraldı.
     2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesisin 10 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu öğrenildi.
     Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve akademik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde uygulama merkezinde yapılacak olan tüm faaliyetler Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülecek.
     Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, gerek meslek yüksekokullarına gerekse de meslek liselerine bu alanda uygulamalı eğitim verileceğini belirtti.
     Sanayi kuruluşlarında çalışanlara eğitim vererek, üniversite olarak ortak bir takım projeler üretilmesi noktasında beraber hareket edeceklerini ifade eden Gökbel, Ayrıca bu tesis bünyesinde oluşturulacak kalibrasyon merkezi ile TÜBİTAK projelerinin hazırlanması ve sanayinin ihtiyacı olan doğru cihazların alımı ve kullanıma sunulmasına katkı sağlayacağız dedi.
     Konya Ticaret Odası Vakfı Başkanı Rahim Özkaymak da projenin hem Selçuk Üniversitesi hem de Konya sanayisinin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜ, KTO Vakfı ile protokol imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER