SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel:

SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel: -Selçuk Üniversitesi (SÜ), eninde sonunda, dünyada ilk 500 üniversite arasında olma hedefini gerçekleştirecek ve dünya çapında bir üniversite olacaktır.


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, SÜnün dünyada ilk 500 üniversite arasında olma hedefini gerçekleştireceğini dile getirdi.
     TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEP), SÜ ve Teknokent iş birliğinde, TÜBİTAK-TEYDEP Proje Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Gökbel, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde (SDKM) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllardaki gelişmelere bakıldığında, Türkiyedeki AR-GE çalışmalarında devletin TÜBİTAKa ciddi şekilde kaynak ayırdığını belirtti.
     TÜBİTAKın verdiği desteklerin oldukça önemli olduğunu ifade eden Gökbel, sözlerine şöyle devam etti:
     Üniversite olarak önümüze bir hedef koyduk. SÜ eninde sonunda dünyada ilk 500 üniversite arasında olma hedefini gerçekleştirecek ve dünya çapında bir üniversite olacaktır. Elbette ki ilk 500e girmenin vazgeçilmezlerinden biri de hiç kuşkusuz üniversite-sanayi iş birliğinden geçmektedir. Bu konuda çalışıyoruz ancak daha fazla yol kat etmek için zihin değişikliğine gerek var. Ancak bu konuda da önemli mesafeler kat ediliyor.
     Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ise Türkiyenin en iyi Teknokentlerinden birine sahip olduklarını belirterek, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, üretim ve hizmet sektörü çalışanları ile çok sayıda akademisyen katıldı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER