Su Sporları

Su Sporları -Olimpik yüzme havuzlarının yaygınlaşmasıyla su sporlarında büyük gelişme sağlandı -Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Özen: Su sporlarında tesisleşme çok önemli


ORDU (A.A) - Türkiyede olimpik yüzme havuzlarının yaygınlaşmasıyla su sporlarında büyük gelişme sağlandığı bildirildi.
     Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, su sporlarında tesisleşmenin çok önemli olduğunu belirtti.
     Sualtı hokeyine başladıkları dönemde yalnızca 5 takım varken, şimdi 20ye yakın takımla ve 30dan fazla ilde müsabakalar düzenlediklerini anlatan Özen, Kahramanmaraştan Sakaryaya, Kocaelinden Çanakkaleye birçok havuz olan bölgemizde müsabakalara katılan kulüplerimiz var. Bu anlamda tesisleşmek bizim sporumuz adına çok önemli. Çünkü yaptığımız spor faaliyeti açık alan sporu değil diye konuştu.
     Bir ilde olimpik havuz yeni kurulmuş olsa bile orada müsabaka organize ederek su altı hokeyini tanıtıklarını ifade eden Özen, şunları kaydetti:
     Örneğin Giresunda yaptığımız faaliyet sonrası bu ilde sporcu ve kulüpleşme anlamında dönüşler oldu ve hatta Giresunda milli sporcularımız bile var. Orduda da olimpik havuza ilginin olduğunu öğrendik. Burada da yapmış olduğumuz müsabakalar sayesinde geri dönüşler olacağına inanıyorum.
     Şahin Özen, su sporlarının insan sağlığı ve spor sağlığı açısından da yararlı bir spor olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER