SÜ ve KATÜden Siile için Beyin

SÜ ve KATÜden Siile için Beyin Fırtınası çalışması


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde, SÜ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KATÜ) öğrencilerinin düzenlediği Beyin Fırtınası çalışmaları kapsamında, Sillenin tarihi yapılarının fonksiyonel hale getirilmesi için hazırlanan projeler sunuldu.
     Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri Proje Çalışmaları-Sille Yenileme Projesi kapsamında bir program düzenlenerek öğrencilerin projelerini sunduğu bildirildi.
     Programda, öğrencilerin Sillenin tarihi doku içinde yeniden işlevlendirilmesi amacıyla farklı çalışmalar sunduğunu ifade eden yetkililer, projelerin Silledeki tarihi mekanların gün yüzüne çıkması ve turizme kazandırılması amacıyla yapıldığını dile getirdi.
     SÜ İç Mimarlık Bölümünden 32, KATÜ İç Mimarlık Bölümünden ise 28 öğrencinin, mekanlar hakkında farklı öneri ve projeler sunduklarını aktaran yetkililer şunları kaydetti:
     Programda, Subaşı Hamamının SPA Merkezine dönüştürülmesi, Sille Hacı Ali Ağa Sokakta bulunan 9 konut ile Aya Elenia Kilisesi ve Şapelin mekan olarak işlenmesi dikkat çeken projelerdendi. Eğitim-öğretim döneminin sonunda yeniden bir araya gelecek olan öğrenciler, yaptıkları çalışmaları iç mekan tasarımları yapılmış maketler haline getirecek.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ ve KATÜden Siile için Beyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER