Sualtı sporları

Sualtı sporları -Çorumda düzenlenen Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonasında 3 Türkiye rekoru kırıldı


ÇORUM (A.A) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası, Çorumda sona erdi.
     Olimpik yüzme havuzundaki şampiyonaya Kütahya, Gaziantep, Çanakkale, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 10 ilden 90 sporcu katıldı.
     Paletli dinamik apnea kategorisinde 61, hız apnea kategorisinde de 53 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.
     Dinamik apnea kategorisinde, erkeklerde Sertan Aydın, Emre Bozkurt ve Mete Tarık Salman dereceye girdi. Bayanlarda ise Bilge Çingigiray Aydın, Birgül Erken ve Bahar Baltacı derece elde eden isimler oldu.
     Hız apnea kategorisinde erkeklerde Fatih Karakurt, Ziya Volkan Aksu ve Ali Göz, bayanlarda da Derya Can, Kardelen Üyümez ve Birgül Erken derece elde etti.
    
     -Yeni rekor-
    
     Şampiyonada 3 Türkiye rekoru kırıldı. Dinamik apnea kategorisinde Çanakkale Su Altı ve Cankurtarma Spor Kulübü sporcusu Sertan Aydın, tek nefeste 208,64 metre yatay dalış yaparak, 2010 yılında elde edilen 204,67 metrelik rekoru kırdı.
     Hız apnea kategorisinde mücadele eden Gaziantep Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcusu Fatih Karakurt, tek nefeste 100 metreyi 42 saniye 86 salisede yüzerek yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Aynı branşta bayanlar kategorisinde mücadele eden ODTÜ Spor Kulübü sporcusu Derya Can tek nefeste 100 metreyi 46 saniye 42 salisede yüzerek Türkiye rekoruna imza attı.
     Müsabakalarda dereceye giren sporcuların madalya ve kupaları ile Türkiye rekoru kıran Aydın, Karakurt ve Canın rekor belgelerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer takdim etti.
     Dinamik apnea kategorisinde yeni Türkiye rekorunun sahibi Sertan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutlu olduğunu belirterek, "Daha önce 204,67 metre olan rekoru 208,64 metreye yükselttim. Eşimle beraber bu branşta birinci olmamız ayrı bir mutluluk" dedi.
     Aydının eşi milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın ise uzun süredir şampiyonaya hazırlandığını ve şampiyonluktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çingigiray Aydın hedefinin, ağustos ayında Rusyada yapılacak dünya şampiyonasında derece girmek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER