Sulama kanalına düşen geyiği kurtarma operasyonu

Sulama kanalına düşen geyiği kurtarma operasyonu -Sarıcakaya ilçesinde, 4 metre derinliğindeki sulama kanalına düşen geyik, jandarma ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin Sarıcakaya ilçesinde, 4 metre derinliğindeki sulama kanalına düşen geyik, jandarma ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince boğulmaktan kurtarıldı.
     İlçeye bağlı Beyköyün Örencik Mahallesi yakınından geçen sulama kanalına bir geyiğin düştüğünü fark eden vatandaşlar, jandarma ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne haber verdi.
     Derinliği 4 metre olan kanalda yaklaşık 5 kilometre yüzen ve Beyköy Barajına yaklaşan geyiğin boğulması ve barajın girişine çarpmasını engellemek isteyen ekipler, baraj kapaklarını kapattı.
     Kapakların kapanmasının ardından kanalın su seviyesinin yükselmesinden yararlanan geyik, karaya çıktı ve çalılık alana girdi.
     Geyiğin koruma altına alınması amacıyla olay yerine çağrılan Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü görevlileri, hayvanı uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirmeye çalışırken ürküttü. Bunun ardından Sakarya Nehrine giren geyik, ormanlık alana girerek gözden kayboldu.
    
     Muhabir: Atila Ünal / Oktay Özden / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sulama kanalına düşen geyiği kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER