Sulama kanalının tarlalarından geçmesini istemiyorlar

Sulama kanalının tarlalarından geçmesini istemiyorlar


DİYARBAKIR (A.A) - Erganinin Bereketli köyüne bağlı Uzunağaç mezrasında oturan vatandaşlar, sulama kanalının arazilerinden geçmemesi için kaymakamlığa başvuruda bulundu.
     Devlet Su İşlerince yaptırılan Kralkızı-Dicle P-5 sol sulama kanalının arazilerinden geçmesini istemeyen köylüler, Ergani Kaymakamlığına dilekçe verdi.
     Dilekçede, geçmiş yıllarda mezralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle ölümle sonuçlanan olayların yaşandığı belirtilerek, şunlara yer verildi:
     Bizler sükunet ve huzur içinde bulunduğumuz için tekrardan eski günlere dönmek istemiyoruz. Eğer söz konusu kanal geçerse geriye dönük olayların daha da büyüyeceği ve insanların ölümle karşı karşıya kalacağı aşikardır. Bundan bizler kesinlikle sorumlu değiliz. 30-40 kişi bir tek araziden yararlanıyor. Kanalın bu araziden geçmesi durumunda anlaşmazlıklar çıkacak ve yine kavgalar yaşanacaktır. Bu yüzden biz kanalın yapılmasını istemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu kanalı başka bir yerden geçirmesini istiyoruz. Ayrıca yapılan kanal sadece bizim mezraya gelmiş olup, başka arazilere fayda vermemektedir. Ayrıca köyümüz sakinlerinden hiçbiri bu kanalın geçmesini istememektedir. Bu konuda hakkında defalarca resmi kurumlara dilekçe vermemize rağmen olumlu bir cevap alamamış durumdayız. Bu yüzden, P-5 sol sulama kanalı inşaatının yapımının durdurulmasını istiyoruz.
     Mezrada eylem yapan vatandaşlar, Su gelmesin insanlar ölmesin ve Bizi rahat bırakın bir şey istemiyor yazılı dövizler taşıdılar.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Sulama kanalının tarlalarından geçmesini istemiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER