Sultanbeylide Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Sultanbeylide Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı


İSTANBUL (A.A) - Sultanbeylide Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığının Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında kurulan merkez, Mecidiye Mahallesinde hizmete sunuldu.
     Açılışa, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taştekin, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane yöneticisi Doç. Dr. Serhat Çıtak ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Yardımcısı Deniz, açılışta yaptığı konuşmada, şehirleşme, kültür değişimi, dönüşümü ve sanayileşmeyle birlikte değerlerini koruyamayan insanlarda bazı ruhsal sıkıntıların meydana geldiğini belirterek, be nedenle bu tür merkezlerin varlığını önemsediklerini ifade etti.
     Halk Sağlığı Müdürü Taştekin de Anadolu yakasında ikinci merkezi Sultanbeylide açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında öngörülen çalışmalara imza atıyoruz. Bu hizmetin mahalleler bazında yayılması ve hastane ihtiyacının azalması amacıyla hayata geçirdiğimiz projemiz hayırlı olsun dedi.
     Merkezde, ağır ruhsal hastalığı olan kişilerin büyük hastaneler yerine, aile ortamlarında izlenmesi, hasta ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon çalışmalarının yapılması, hastaların yarı üretken hale getirilmesi, hastane yatışlarının azaltılması, kamu kurumları, sağlık çalışanları ve toplum kesimlerinde Toplumda Tedavi bilincinin oluşturulması hedefleniyor.
     Psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri hemşiresi ve atölye eğitmenleri bulunan merkezde, grup terapileri, psiko eğitimler, mesleki rehabilitasyon ile çeşitli sosyal beceri eğitimlerinin yanında, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sultanbeylide Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER