Suluovada ilkokul öğrencilerine dış fırçası ile

Suluovada ilkokul öğrencilerine dış fırçası ile diş macunu dağıtıldı


AMASYA (A.A) - Suluovada bin 300 ilkokul öğrencisine sağlık ağızda başlar projesi kapsamında diş fırçası ile diş macunu dağıtıldı.
     İlçede pilot okul seçilen Şehit Aydın Korkmaz İlkokulu öğrencilerini ziyaret ederek proje hakkında bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, proje ile ilçemizdeki ilköğretim 2. ve 3. sınıfa devam eden bin 300 öğrenci ile velilerinin ve sınıf öğretmenlerinin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilmesi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının amaçlanmakta olduğunu vurguladı.
     Öğrencilere ve velilerine verilmek üzere birer tane mektup ile diş karnesi dağıtıldığını belirten Yılmaz, Proje kapsamında öğrencilerimize eğitici bilgiler verirken velilerine de mektupla ulaşarak katılımlarını ve bilinçlendirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Velilerden özellikle çocuklarının günde en az 2 defa dişlerini fırçalamalarına dikkat etmelerini ve diş karnesine işlemelerini, böylelikle de kontrol ve geri dönüşümlerinin de yapılmasını sağlama düşüncesindeyiz dedi.
     Ağız ve diş sağlığı bozulmasının bütün sağlığımızı etkilediğine dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
     Uzmanlara göre diş çürükleri sonucu meydana gelen diş kayıplarının sebep olduğu hastalıklara bakıldığında beslenme bozuklukları ve mide rahatsızlıkları öne çıkmaktadır. Erken yaşta kazanılacak ağız ve diş bakımı alışkanlığı ile bu hastalıkların ağız ve dişlerden kaynaklanan risklerini yok etmek mümkün olmaktadır. Bu proje çerçevesinde farkındalık oluşturmak ve diş fırçalama alışkanlığı kazanılması amaçlanmaktadır.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada ilkokul öğrencilerine dış fırçası ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER