Suluovada yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu

Suluovada yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu açıldı


AMASYA (A.A) - Amasyanın Suluova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu açıldı.
     Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yaşlı ve hastalara bakan kişilerin niteliklerini artırmak için kurslar düzenlediklerini belirtti.
     Sarıfakıoğulları, Bu konuyla ilgili sosyal projelerin arttırılması, özellikle bakım hastası olan vatandaşlarımıza devletimiz tarafından yaklaşık 650 lira verilmesinden sonra programların ve kursların açılmasına ağırlık verdik. İstiyoruz ki, bu yardımdan istifade eden insanlar daha etkili, daha verimli ve daha bilinçli olarak bu vatandaşlarımıza baksınlar ve yapılan faydayı en üst düzeye çıkaralım dedi.
     Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Elif Kavaklıoğlu tarafından verilen ve 27 kişinin katıldığı kursun 560 saat ve 70 iş günü süreceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Durmuş, kursiyerlerin çoğunluğunu bayanların oluşturduğunu söyledi.
     Durmuş, halk eğitim merkezi müdürlüğü bünyesinde son 3 ay içinde çeşitli branşlarda 80 adet kurs açtıklarını ve kurslara toplam bin 690 kişinin katıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada yaşlı ve hasta bakıcılığı kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER