Sumbasta KÖYDES çalışmaları

Sumbasta KÖYDES çalışmaları


OSMANİYE (A.A) - Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, köylerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
     Yosunkaya, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi İsmail Özsaydı ve Harun Kundakçı ile birlikte İl Özel İdaresi yetkilileriyle, KÖYDES projesi kapsamında Esenli köyünde yürütülen yol yapım ve genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Yosunkaya, ilçenin her türlü yönden kalkınması için gayret gösterdiklerini, özellikle köylerin alt yapı eksikliğinin giderilmesi yönünde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Köylülerin ve yaylalara giden vatandaşların, daha rahat bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak amacıyla yol çalışmaların devam ettiğini anlatan Yosunkaya, şunları kaydetti:
     Esenli köyümüz, yerleşim yeri olarak yayla turizmi için vatandaşlarımızın yoğun olarak gittiği yerlerin başında geliyor. Buralara yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirmek için gelen vatandaşlarımızın daha rahat ulaşımlarını sağlamak suretiyle buralara ilginin daha da artmasıyla köylerimizin ekonomisine katkı sağlayacağı düşüncesiyle grup yolunun bakım, onarım ve genişletme çalışmalarını sürdürüyoruz. Köylerimizin yolu ulaşım için sorunsuz hale geldiğinde hem kendileri rahat edecek, hem de yayla için yaz mevsiminde gelen yaylacıların sayısı çoğalacağından kendilerine ekonomik olarak ta katkı sağlayacak. Bu nedenle çalışmalarımız aralıksız sürecek.
     Köy Muhtarı Hikmet Onay ise köylerine yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Kaymakam Selçuk Yosunkaya ile birlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Sumbasta KÖYDES çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER