Sürat teknesi yarışları Akdenize iniyor

Sürat teknesi yarışları Akdenize iniyor -Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının 9 ve 10. yarışları Mersinde yapılacak


MERSİN (A.A) - Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının 9 ve 10. ayak yarışları Mersinde yapılacak.
     Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde 15-16 Eylülde Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı sahilinde gerçekleştirilecek yarışlara 10 takım ve 20 sporcu katılacak. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MTSO sponsorluğunda gerçekleştirilecek yarışlarda ilk gün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Grand Prixsi, ikinci gün ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Grand Prixsi düzenlenecek.
     Mersinde 6ncı kez gerçekleştirilecek şampiyonada Türk, ABDli, İspanyol, İtalyan, Porto Ricolu ve Portekizli sporcular yarışacak.
     Şampiyonada, ECI Men Cosmetics 1535 puanla liderliğini sürdürürken, Beşiktaş-Miele takımı 1034 puanla ikinci ve YKM Sport ise 721 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
    
     -Mersin sahili doğal tribün şeklinde-
    
     MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, iki gün sürecek Işıklar Dünya Offshore Şampiyonasının görsel şölen şeklinde gerçekleşeceğini belirtti.
     İki gün boyunca doğal bir tribün şeklindeki Mersin sahillerinde, sürat motorlarının seslerinin duyulacağını ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
     Özellikle açık deniz koşulları ile hem sporculara hem de izleyenlere büyük heyecan ve zevk veren sürat teknesi yarışları, ulusal ve uluslararası alanda Mersinin marka değerini arttıracak bir spordur. Özellikle 2013 Akdeniz Oyunları öncesi böylesi prestijli ve seyir değeri olan bir organizasyonun kentimizde yapılıyor olması, Mersinin spordaki çeşitliliğini göstermesi açısından önem taşıyor.
     Aşut, vatandaşları, 14-15 Eylülde gerçekleştirilecek yarışları izlemek üzere Adnan menderes bulvarı sahiline davet etti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sürat teknesi yarışları Akdenize iniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER