Sürat teknesi yarışları

Sürat teknesi yarışları -Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının ilk yarışları Samsunda başladı -Organizasyonun ilk yarışını Kerem Tuncer ve Tarık Öktem idaresindeki "STINHL" takımı kazandı


SAMSUN (A.A) - Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasının ilk yarışları Samsunda başladı.
     Samsun Valiliği ev sahipliğinde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şampiyona, 8 tekne ve 16 sporcunun katılımı ile start aldı.
     Samsun Limanında "Samsun Grand Prix 1" adıyla düzenlenen yarışın ilk gününde 30 tur sonunda birinciliği 37.43.095lik zamanıyla Kerem Tuncer ve Tarık Öktem idaresindeki "STINHL" takımı aldı.
     Yarışta, "STINHL" ekibinin ardından, YKM SPORT takımından Saruhan Tan ve Turgut Kaymaktan oluşan ekip 38.43.842lik derecesiyle ikinci, Cengiz Şıklaroğlu ve Levent Başaktan oluşan Angel Yacht takımı ise 39.07.679lik derecesiyle üçüncü oldu.
     Organizasyonda, ilk turda Boğaç Hürzat ve Burak Tegülden oluşan WD40 takımı, teknelerinin teknik arıza yapması nedeniyle yarış dışı kaldı. 5 numarayla start alan Powerboats-Yacthts takımının teknesi ise 19uncu turda devrildi. Sürücüler Jerome Brarda ve Giovanni Casagninin yara almadan kurtulduğu kaza, takımı yarış dışı bıraktı.
     Beşiktaş-Miele takımı ise son turda yaşadığı motor arızası nedeniyle 29 tur boyunca götürdüğü 2nciliği kaybederek 6ncı oldu.
     Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonasında yarın "Samsun Grand Prix 2" yarışı Samsun Limanında gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sürat teknesi yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER