Sürekli ağlayan Furkan bebek artık gülecek

Sürekli ağlayan Furkan bebek artık gülecek -Konyada, sürekli ağlama ve huzursuzluk şikayetiyle hastaneye götürülen ve on binde 1-6 görülen kafatası şekil bozukluğu teşhisi konulan Furkan bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu


KONYA (A.A) - Konyada, sürekli ağlama ve huzursuzluk şikayetiyle hastaneye götürülen ve on binde 1-6 görülen kafatası şekil bozukluğu teşhisi konulan Furkan bebek, kafatasına yeniden şekil verilmesiyle sağlığına kavuştu.
     Hakan ve Ayşegül Gün çifti, 5 aylık bebekleri Furkanın sürekli ağlaması ve huzursuz olması üzerine Konya Medicana Hastanesine başvurdu.
     Yapılan incelemenin ardından Furkanın kafatasında on binde 1-6 görülen şekil bozukluğu belirlendi.
     Kafatasına sürekli baskı yapan bu durumun ağlamasına neden olduğu ve ilerleyen dönemlerde zeka geriliğine sebebiyet verebileceği nedeniyle Furkan, ameliyata alındı.
     Başarılı bir operasyonla kafatası kemikleri yeniden şekillendirilen küçük Furkan sağlığına kavuştu.
     Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Soner Çivi, yaptığı açıklamada, Furkan bebeğin artık ağlamayacağını söyledi.
     Zor bir ameliyatı başarıyla tamamladıklarını vurgulayan Çivi, Zamanında kapanması gereken fontanel dediğimiz bıngıldaklar erken kapanıyor. Böylece kafada şekil bozukluğu oluşuyor ve beyne baskı yapıyor. Baskıdan dolayı çocuklarda huzursuzluk, ağlama gibi şikayetler meydana geliyor diye konuştu.
     Yaptıkları işlemin beyne yer kazandırmak olduğunu anlatan Çivi, kafatası kemiklerine yeniden şekil vererek beyni rahatlattıklarını, küçük Furkanın taburcu aşamasına geldiğini dile getirdi.
     Baba Hakan Gün (31) ise doğum sonrası sürekli ağlayan bebeğinin yeniden sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, Kontrollerde kafatasında şekil bozukluğu olduğu teşhisi konuldu. Kesinlikle zamanında müdahale edilmesi gerekiyordu dedi
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy / Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sürekli ağlayan Furkan bebek artık gülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER