Suriyede Yavuz Sultan Selim Birliği kuruldu

Suriyede Yavuz Sultan Selim Birliği kuruldu -Birliğin, demir ve boru parçalarından ürettiği silahlarla, Esed güçlerine karşı mücadele verdiği bildirildi -Birliğin kurucularından ve başkomutan yardımcısı Alevi: -Osmanlı devleti


GAZİANTEP (A.A) - Suriyede, Lazkiye ve Humus bölgesinde etkili olan muhaliflerin yeni kurduğu Yavuz Sultan Selim Birliğinin, demir ve boru parçalarından üretilen silahlarla Esed güçlerine karşı mücadele ettiği bildirildi.
     Birliğin kurucularından ve başkomutan yardımcısı Şeyh Cemal Alevi, bir toplantı için geldiği Gaziantepte AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye ve Humus çevresinde oluşturdukları birliklerinin Halepte de Esed güçlerine karşı savaşmaya başladığını söyledi.
     Yavuz kelimesinin kahraman anlamına geldiğini, ayrıca kabadayılık ve adaleti simgelediği için kendilerine bağlı güçleri Yavuz Sultan Selim Birliği adı altında birleştirdiklerini ifade eden Alevi, Halepte çimento fabrikası ve Süleymaniye Mahallesinde, Lazkiyede ise Türkmen dağları denilen bölgede kontrolün kendilerinde olduğunu kaydetti.
     Alevi, yakın zamanda Suriye genelinde faaliyette bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi.
     Esedin, Türkmenler, Arap Sünniler ve Türkiyeyi seven herkese baskı yaptığını savunan Alevi, Afrin bölgesindeki PYD birliklerinin de kendilerine saldırma girişiminde bulunduğunu belirtti. Alevi, PYDnin her zaman iki yüzlü davrandığını kaydetti.
     Esedin yakın zamanda yenilgiyi kabul edeceğini savunan Alevi, şöyle konuştu:
     Suriyenin bölünmesine karşıyız. Türkiyeye hiçbir zaman zarar gelmesini istemiyoruz. Suriyenin emniyeti Türkiyenin emniyeti demek. Türkiyenin emniyeti de Suriyenin emniyeti demektir. Biz milliyetçiliğe de karşıyız. Osmanlı gibi adalet istiyoruz. Türkiyeye de teşekkür ediyoruz. Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim gibi Osmanlı padişahlarının ecdatları olduğumuz için şeref duyuyoruz. Suriyede Osmanlının adaleti gibi bir adalet istiyoruz.
    
     -Silahlarını kendileri yapıyor-
    
     Suriyede muhaliflerin elinde bulunan silahların ya ganimet ya da kendilerinin ürettiği yerli malı silahlar olduğunu ifade eden Alevi, Halepteki eski demir ve boru parçalarını torna işiyle her türlü silaha çevirdiklerini anlattı.
     Kendisinin de tornacı olduğunu belirten Alevi, Yerli malı roket yaptık. En az 3 kilometre menzili var. Uçak düşürmek için de silah yaptık ama radar sistemi olmadığı için hava sahasında kullanamıyoruz. T92 tanklarına normal roketatar tesir etmiyordu. Bunun için geliştirdiğimiz roketle T92 tanklarını bile patlatıyoruz
     Alevi, muhaliflerin kontrolünde bulunan sınıra yakın bölgeleri koruması için Türkiyeden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyede Yavuz Sultan Selim Birliği kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER