Suriyedeki olaylar 3üncü yılında

Suriyedeki olaylar 3üncü yılında -İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Bozkuş: Suriye savaşının en büyük mağdurları kadınlar, çocuklar ve yaşlılardır


İZMİR (A.A) - İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Emin Bozkuş, Suriyedeki olayların en büyük mağdurlarının kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olduğunu söyledi.
     Bozkuş, Suriyedeki olayların 3üncü yılı dolayısıyla Konak Meydanında toplanan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, Suriye halkının, tank ile uçaklardan atılan bombalarla dünyanın gözleri önünde katledildiğini söyledi.
     Uluslararası güçlerin bir araya gelmesine rağmen Suriyede akan kanın durdurulamadığını belirten Bozkuş, İki yıl içerisinde 70 bin insan hayatını kaybetti, 170 bin insan yaralandı, 200 bin insan ise kayboldu ve 4 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı dedi.
     Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak, Mısır ile körfez ülkelerindeki kamplarda 1 milyon Suriye vatandaşının yaşadığına işaret eden Bozkuş, şunları kaydetti:
     Göç eden nüfusun yüzde 70ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Suriye savaşının en büyük mağdurları kadınlar, çocuklar ve yaşlılardır. Göç etmeyip Suriyede kalanlar için ise hayat daha zor.
     Sınır komşumuz olan ve yüzyıllardır akrabalık ilişkilerimizin olduğu bu topraklarda artık akan kan durmalıdır. Çocuklar yetim kalmamalı, anneler babalar ağlamamalıdır. Artık acılar durmalı, kalpler ve yürekler gülmelidir.
     Grup, basın açıklamasının ardından Suriye halkı için dua etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar 3üncü yılında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER