Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Olaylarda yaralanan 16 Suriyeli, Türkiyeye giriş yaptı


HATAY (A.A) - Ülkesindeki olaylarda yaralanan 16 Suriyeli, Türkiyeye giriş yaptı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına akrabaları tarafından getirilen, aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeli 16 yaralı, Türkiyeye geçti.
     Suriyenin İdlib kentine bağlı köy ve beldelerde çıkan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen 16 kişi, Reyhanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Şamda Suriye askerlerinin saldırısına uğrayarak yaralandığını belirten Ahmet Eş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen İdlibli olduğunu, Şamda geçen hafta çıkan çatışmalara katıldığını söyledi.
     Eylem sırasında Suriye askerlerinin kendilerine ateş açtığını ve karnından yaralandığını ifade eden Eş, İdlibde hastanede tedavi gördüğünü, yakınlarının yardımıyla hastaneden kaçırılarak Türkiyeye getirildiğini kaydetti.
     Albay babası ve ailesi ile Türkiyeye sığınan Abdurrahman El Indahu ise kardeşinin İdlibde bacağından vurulduğunu, Suriyedeki hastanelerde 2 ay kaldığını belirtti.
     Suriyedeki hastanelerde kardeşine çok iyi bakılmadığını ileri süren Indahu, kardeşinin tedavisi için Türkiyeye geldiklerini söyledi.
     Suriyede durumun her geçen gün çok kötüye gittiğini belirten Indahu, bir an önce olayların bitmesini ümit ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER