Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ordu birliklerinin Akçakale ilçesinin karşısında yer alan bir yerleşim birimine operasyon düzenlendiği, yaralanan 3 kişinin Türkiyeye getirildiği bildirildi -Kaymakam Aygöl: Hastanemizdeki 3 yaralıya gerekli


ŞANLIURFA (A.A) - Suriye ordu birliklerinin Akçakale ilçesinin karşısında yer alan bir yerleşim birimine operasyon düzenlendiği, yaralanan 3 kişinin Türkiyeye getirildiği bildirildi.
     Öğleden sonra Rakka ve Haseki kentleri arasında bir yerleşim merkezine ordu birliklerince düzenlenen operasyonda bazı kişiler yaralandı. Yaralılardan 3ü sınır geçilerek Türkiyeye geterildi.
     Ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine getirilen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
     Bu arada, Kaymakam Şefik Aygöl, Akçakale Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
     Aygöl, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırın Suriye tarafında öğleden sonra silahla yaralanmış kişilerin, köylüler tarafından hastaneye getirildiğini belirtti.
     Askeri yetkililer ve yaralılarla yapılan görüşmede, çatışmanın Akçakale ile Ceylanpınar ilçelerinin karşısındaki bir köyde meydana geldiğini öğrendiklerini aktaran Aygöl, şunları kaydetti:
     Askerlerin ağır silah ve roketlerle köyü çevrelediği ve saldırı başlattığını öğrendik. Hastanemizdeki 3 yaralıya gerekli müdahale yapılıyor. Başka yaralıların olduğu ve onların da Türkiyeye getirilebileceği belirtiliyor.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER