Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -2. Abdülhamidin 4. kuşak torunu Osmanoğlu, Yayladağı ilçesindeki kampta kalan Suriyeli Türkmenleri ziyaret etti


HATAY (A.A) - Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamidin 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli Türkmenleri ziyaret etti.
     Osmanoğlu, Hatayın Yayladağı ilçesindeki 2 nolu konaklama tesisinde kalan Türkmenlerle sohbet etti, sıkıntılarını dinledi ve ülkelerinde yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı.
     Kamp çıkışında gazetecilere açıklama yapan Osmanoğlu, Suriyedeki olayların bir an önce son bulması ve Esed ve yönetiminin artık düşmesi gerektiğini söyledi.
     Suriyeden kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli Türkmenleri ziyaret ederek, onların acılarını azda olsa paylaşmak istediklerini belirten Osmanoğlu, şunları kaydetti:
     Aile yakınlarımdan bazıları halen Suriyenin Şam kentinde, Türkiyeye gelmek istiyorlar. Türkiyede bulunan Suriyeli Türkmen kardeşlerimizin bir kısmı ailelerini ülkelerinde bırakarak geldi. Küçüğünden büyüğüne kadar kendileri ile sohbet ettik. Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz için yardımcı olmak istiyoruz. 2. Abdülhamidin 3. kuşak torunu Dündar efendi 1930 Beyrut doğumludur ve halen Suriyenin Şam ilinde bulunuyor. Annemin yakınları da Suriyede. Hiç kimse dışarı çıkamıyor. Türkiyeye gelme fırsatı bulamıyorlar. Onları getirmek istiyoruz. Ama ülkedeki olaylardan dolayı gelemiyorlar.
     Osmanoğlu, Suriyeli Türmenlerin kendilerine sahip çıkan Türk halkına teşekkür ettiklerini kaydetti.
     Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Esedin bayram gününde bile Suriyeli çocukları öldürülmesinin kendilerini çok üzdüğünü de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER