Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeliler için Osmaniyede çadırkent kurulması çalışmaları devam ediyor -Osmaniye Valisi Cerrah: Kurulacak 2 bin çadırda 10 bin kişiyi misafir edeceğiz (Fotoğra


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ilde kurulacak 2 bin çadırlık çadırkentte 10 bin Suriyelinin misafir edileceğini söyledi.
     Cerrah, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Suriyeliler için Cevdetiye beldesinde yapımı devam eden çadırkentte incelemelerde bulundu.
     Cerrah, burada yaptığı açıklamada, 249 dönüm arazi üzerine kurulacak çadırkent için çalışmalara 9 Ağustosta başlandığını anımsattı.
     Çadırkentin 5 mahalleden oluşacağını belirten Cerrah, Kurulacak 2 bin çadırda 10 bin kişiyi misafir edeceğiz. Aileleri birey sayısına göre büyük ya da küçük çadırlara yerleştireceğiz dedi.
     Cerrah, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir çadırkent kurduklarını ifade ederek, elektrik, su ve kanalizasyon döşeme çalışmalarının devam ettiğini, günde 240-300 civarında çadır kurduklarını ve çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi.
     Çadırkentin 1 Eylüle kadar tamamlanmasını planladıklarını anlatan Cerrah, şu anda Osmaniyede bin 491 Suriyelinin bulunduğunu bildirdi.
     Cerrah, çadır kentin Suriyeliler memleketlerine döndükten sonra da doğal afet durumlarında kullanılabilmesi için muhafaza edileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir-Ümit Kahrıman / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER