Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyedeki çadır kentte kalan Suriyeliler için imam görevlendirilecek


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler için kurulan çadır mescitlere imam görevlendirileceği bildirildi.
     İl Müftüsü Ramazan Çortul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cevdetiye beldesindeki çadır kentte 5 mahalle olduğunu ve Kızılayın her mahalleye birer mescit açtığını anlattı.
     Kendilerinin de buraya 5 imam görevlendireceklerini anlatan Çortul, şöyle devam etti:
     Kızılay, Suriyelilerin kaldığı Cevdetiyedeki çadır kentte 5 adet çadır mescit yapmış. Müftülük olarak bu çadır mescitlerin içerisine halılar serdik. 60 metre kare kadar olan mescitlerimizin her birinde 70-80 kişi rahatlıkla namaz kılabilir. Yaylalarda görevlendirdiğimiz imam arkadaşlarımız arasında çadır kentteki mescitlere görevlendirme yapacağım. Arkadaşlarımız kısa süre içerisinde buralarda göreve başlayacak. İlk etapta imamlar cuma namazı kıldırılacak. Fakat 5 vakit namaz kıldıracak şekilde de imam görevlendireceğiz.
     Çortul, çadır kentin kapasitesinin 10 bin kişilik olduğunu dile getirerek, Şu an 3 binin üzerinde insan var. İleride dar gelirse, talep olursa mescitler genişletilecek veya sayıları artırılacak. Çadır kentteki her mahalleye bir mescit yapılmış. Bu mescitlere ilimizdeki camilerimizden kullanılmayan, halısı yenilenen camilerden halıları alarak çadır kentteki mescitlere serdik. Mescitlere imam görevlendirilmesinin yanı sıra Kuran-ı Kerimde temin edeceğiz. İleri ki süreçlerde mescitleri dini kitaplarla donatabiliriz diye konuştu.
     Cevdetiye beldesindeki çadır kentte 3 bin 558 Suriyelinin kaldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER