Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Aralarında Türkmen ailelerin ve bir yaralının da bulunduğu 515 Suriyeli Türkiyeye sığındı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında Türkmen ailelerin ve bir yaralının da bulunduğu 515 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınmak için sınıra gelen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinden Türkiyeye sığınma talebinde bulundu.
     Hatayın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü Suriye sınırında bekleyen aralarında Türkmen ailelerin de yer aldığı 500 Suriyeli ile Yayladağı ilçesi Topraktutan köyü sınırına Lazkiye kentinden geldiği öğrenilen biri yaralı 15 Suriyeli Türkiyeye alındı. Başından yaralanan ve durumu ağır olduğu öğrenilen Suriyelinin Mersinndeki bir hastaneye sevk edildiği belirtildi.
     Bükülmez köyü sınırından minibüslerle alınan Suriyeliler Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine götürüldü. Suriyeli sığınmacıların bakım, yemek ve gerekli ihtiyaçları karşılandıktan sonra Adıyamana gönderildiği öğrenildi.
    
     -Geride kalanlar için gözyaşı döktüler-
    
     Bu arada, Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında günlerdir kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda kalan Suriyeliler, Türkiyeye geçmenin mutluluğunu yaşadı.
     Sınırın diğer yanında kalan Suriyeliler ise Türkiyeye alınacakları günü beklerken, Türkiye tarafına geçen Suriyeli sığınmacıların tel örgülerin gerisinde kalan akrabalarına el sallayarak ağladıkları gözlendi.
    
     Muhabir: Cem Genco - Erdal Türkoğlu / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER