Suriyeye yardım çağrısı

Suriyeye yardım çağrısı


KAYSERİ (A.A) - Gönüllü Kültür Kuruluşları, Suriye halkına yardım yapılması çağrısında bulundu.
     Gönüllü Kültür Kuruluşları adına Mazlumder Kayseri Şube Başkanvekili Ahmet Taş, yaptığı açıklamada, iki yıla yakın zamandır Suriyede özgürlük mücadelesi veren Suriye halkı ile buna karşı çıkan Beşar Esedin askerleri arasında kanlı mücadelenin devam ettiğini belirtti.
     Beşar Esede bağlı askerlerin kendi halkına karşı yaptığı katliamda bu güne kadar 20 binden fazla Suriyelinin acımazsızca öldürüldüğünü ifade eden Taş, şunları kaydetti:
     Suriyede Türkmenler, Araplar, Kürtler, Çerkezler kim varsa bir an önce Beşar Esed yönetiminin gitmesini, Suriye halkının tercihine dayalı adaletli bir yönetimin kurulmasını istiyor. Başta Suriye Türkmen cephesinden olmak üzere farklı gruplara mensup Suriyeli mağdurlar uğradıkları katliamdan kurtulmak için zorluk ve yokluk içinde mücadele veriyorlar ve sık sık Türkiyeye gelip görüşmeler yaparak Türkiye devleti ve Türk halkından yardım talep ediyorlar. Türkiye devleti ve Türk halkının Osmanlı bakiyesi olan Çanakkalede, Sakaryada birlikte omuz omuza savaşıp şehitler verdiğimiz bu kardeşlerimize şu dar ve sıkıntılı zamanlarında ilaç, sağlık malzemeleri, yiyecek, giyecek ve diğer hayati yardımları yaparak dar günde bu kardeşlerimizin yardımına koşmak hem insanlık, hem de kardeşlik adına bir vefa ve zorunluluktur.
     Taş, Suriye halkına yardım için valilik, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yardım kampanyaları düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Suriyeye yardım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER