Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası

Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası -Bayburt Üniversitesinde, Suriyede Neler Oluyor konulu fotoğraf sergisi açıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesinde Suriyede Neler Oluyor konulu fotoğraf sergisi açıldı.
     Düşünce Akademisi Kulübünce Bayburt Üniversitesi Sanat Galerisinde açılan sergiye, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Düşünce Akademisi Kulübü Başkanı Serkan Karaaslan ile öğrenciler katıldı.
     Sergiyi gezen Belediye Başkanı Polat, tarihte hiçbir zaman zulmün payidar olmadığını belirterek, Ancak bugün sadece Suriyede değil Filistin başta olmak üzere dünyadaki bütün zulümlere karşı çıkan bir başbakanımız var. Birleşmiş Milletlerin bazı uygulamalarını eleştiren, Suriye halkının yanında olan bir başbakanımız var dedi.
     Rektör Vekili Prof. Dr. Tozlu ise insanın insana yabancılaştığı, bencilleştiği bir yüzyılda olunduğunu ifade ederek, Bu bir eğitim ve bakış açısının eseridir. Batı medeniyeti hedeflediği noktaya değil tam tersi noktaya doğru gitmiştir ve vahşetin dünyasını inşa etmiştir. Bizler Müslümanlar olarak birbirimizi seversek bu zulümlerin önüne geçebiliriz diye konuştu.
     Düşünce Akademisi Kulübü Başkanı Serkan Karaaslan, Suriyede 2 yıldır devam eden katliamda dünyanın suskun ve sessiz kaldığını söyleyerek, Bizler Suriye halkının özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olan gazap gününü anmak için 15-22 Mart tarihleri arasını Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası ilan ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı - Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER