Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası

Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası -Kütahyada bir grup üniversite öğrencisi, Suriye İçin Sus(ma) Cuması etkinliği düzenleyerek dövizler açıp bildiri dağıttı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada bir grup üniversite öğrencisi, Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası kapsamında düzenledikleri Suriye İçin Sus(ma) Cuması etkinliğinde, Suriye halkına destek amacıyla dövizler açıp bildiri dağıttı.
     Dumlupınar Üniversitesinden (DPÜ) bir grup öğrenci, Sevgi Yolu diye bilinen Cumhuriyet Caddesindeki Küçük Park önünde toplanarak, Suriye halkının yanındayız, Direnişe selam, Zalim diktatör Suriyeden defol, Despot yöneticilere de emperyalist müdahaleye de hayır, Onlar bizi Çanakkalede yalnız bırakmadı, Kerbelayı tarihte arama asrın Kerbelası Hama, Suriyede akan kan Müslüman kanı değil mi- yazılı dövizler açtı.
     Öğrencilerin, caddeden geçen vatandaşlara dağıttığı bildiride, Suriyede iki yıldan fazla sürede 70 bin şehit verildiği, 137 bin kişinin yaralandığı, 237 bin kişinin de rejim güçlerine esir düştüğü ifade edildi.
     Suriye İçin Sus(ma) Cuması çağrısının, hiçbir grup, cemaat ya da dernek değil, yalnızca imanı ve vicdanı olan, vicdanı körelmemiş Müslüman gençler adına yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     Bugün Suriyede katliama, zulme, tecavüze uğrayan kardeşlerimize olan şahitliğimizin gereği olarak Suriye İçin Sus(ma) Cuması çağrısında bulunuyoruz. Suriyede ne oluyor ki-, Bu olanlarda ne var- diyerek bu katliamı, soykırımı, zulmü değersizleştirenler, başlarını kalplerinden daha yumuşak olan beton duvarlı evlerinden dışarı çıkarmasın. Merak ediyoruz; topraklarımız arasına çizilen sınırlar, kalplerimiz arasına da mı çizildi- Oysa Çanakkalede Türkiye sınırları içinden en çok şehit verilen beldemiz 3 bin 400 ile Bursa olurken Halepten 4 bin, Şamdan ise 6 bin şehit vardı. Bu durum gösteriyor ki Suriyeli kardeşlerimiz için bir şey yapmamak geçmişimize de ihanettir.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER