Suriyeli anne adayları, savaşsız bir ülke

Suriyeli anne adayları, savaşsız bir ülke istiyor -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli hamile kadınlar, bebeklerinin geleceği için barış ve huzurlu bir ülke hayali kuruyor


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli hamile kadınlar, bebeklerinin geleceği için savaşsız bir ülke istiyor.
     Yaklaşık bir ay önce Suriyenin İdlip kentine bağlı Cisr-i Şuğur kasabasından Asi Nehrini geçerek Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde bir camiye sığınan yaklaşık 120 Suriyelinin arasında bulunan hamile kadınlar, umutla ülkesindeki olayların bitmesini bekliyor.
     Yaşadıkları üzücü olaylar ve gördükleri zulümler nedeniyle hamileliklerinin çok zor geçtiğini belirten anne adayları, bu sancılı ve sıkıntılı sürecin bitmesini umut ediyor.
     İkiz bebek dünyaya getirmeyi bekleyen anne adayı Şemse Casim (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğinin son günlerini yaşadığını ve kasabasındaki bomba sesleri yüzünden de birçok kez düşük tehlikesi geçirdiğini belirtti.
     Suriyeli anne adayı Rahme Casim (27) de, evlerinin bombalanması nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.
     Evleri bombalandığında 7 aylık hamile olduğunu vurgulayan Casim, Apar topar kaçmak zorunda kaldık. 5 çocuğum ve karnımdaki bebeğimle Asi Nehrini geçerek buraya sığındık. Kocam orada kaldı, bir aydan beri de haber alamıyorum. Bugün yarın doğum yapacağım, ama bu nasıl olacak hiç bilmiyorum. Tek isteğim bir an önce olayların bitmesi ve yaşadığımız yerlere geri dönebilmek. Bebeğimin, barış, huzur dolu ve savaşsız bir dünyaya gözlerini açmasını istiyorum diye konuştu.
    
     -Erkek olursa Erdoğan, kız olursa Emine -
    
     Suriyeden Türkiyeye sığınan 28 yaşındaki Emel Haccı da, ilk çocuğundan 12 yıl sonra ikinci kez anne olmaya hazırlandığını söyledi.
     Yaklaşık 4 ay sonra ikinci çocuğunu dünyaya getireceğini ifade eden Haccı, şöyle konuştu:
     Kızım Rahafı 12 yıl önce dünyaya getirdim. Ondan sonra eşimle çok istememize rağmen uzun bir süre çocuk sahibi olamadık. Tam 12 yıl sonra Allahım kısmet etti. Ama ülkemizde yaşanan savaş yüzünden sevincimizi yaşayamadık. Çoluk çocuk, kadın, hamile demeden herkes öldürülüyor. Biz de kızım ve eşimle birlikte Türkiyeye kaçmak zorunda kaldık. Allah razı olsun, Türkiye bize sahip çıktı. Minnetimizi ifade etmek adına eşimle beraber doğacak çocuğumuza erkek olursa Erdoğan, kız olursa da Emine ismini vermek istiyoruz.
     Hacıpaşa beldesindeki bir camide vatandaşların yardımıyla ayakta kalmaya çalışan Suriyelilerden 6 çocuk annesi Reşide Şiğıri (30) ise, gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı.
     Artık savaş ve gözyaşı istemediklerini dile getiren Şiğıri, Ülkemizde su, ekmek, elektrik yok ama bunlar önemli değil. Asıl önemli olan ülkemizde huzur yok. Buraya sığındık, yaklaşık bir aydır buradayız. Güvenli olabileceğimiz, başımızı sokabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Bitsin artık bu savaş dedi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli anne adayları, savaşsız bir ülke Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER