Suriyeli bebeğe kornea nakli yapılacak

Suriyeli bebeğe kornea nakli yapılacak -Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan ailenin 18 aylık bebeği, tedavi için İstanbula gönderildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan ailenin 18 aylık bebeği, kornea nakli yapılmak üzere İstanbula gönderildi.
     Akçakale Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle yaklaşık 3 ay önce Türkiyeye sığınan Hassun ailesi, 18 aylık çocukları Sedir El Hassunun gözlerinin görmediğini bildirerek, tedavi için yardım istedi.
     Çadır kent yöneticileri 2 gözü de görmeyen Hassunun Şanlıurfadaki hastanede muayene edilmesini sağladı. Muayenenin ardından Diyarbakıra götürülen Hassun, kornea nakli yapılmak üzere İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Eyüp Fırat, Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle Akçakaleye sığınan Suriyeli misafirler için sağlık alanında her türlü imkan ve kaynakların seferber edildiğini belirtti.
     İstanbula sevk edilen Hassunun tedavisinin sürdüğünü vurgulayan Fırat, İnşallah bebeğimiz bir an önce sağlığına kavuşur. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Suriyeli misafirlerimize sağlık, gıda ve barınma konusunda her türlü imkanı sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Suriyeli bebeğe kornea nakli yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER